Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


 
Sport i rekreacija     
EnglishDeutschItaliano

Ronjenje

Zbog niza prednosti koje pruža - od beskrajno zanimljivog podmorja do toploga mora, ronjenje se svakako ubraja u iznimno privlačan motiv dolaska na Kvarner.

Zaronite u naše more!

Posjetite Fun Diving:
http://www.fun-diving.com

Vožnja bicikla

Pješačenjem, planinarenjem ili jednostavno, šetnjom, možda ćete najviše uživati u prirodi, otkrivajući njezine beskrajne ljepote. Tada sami sebi određujemo ritam, brzinu kretanja. Zainteresira li vas što na vašem izletu, možete se zaustaviti gdje god zaželite - na proplanku ili na plaži, u šumi ili na kakvu vidikovcu, i ostati na tomu mjestu koliko želite.

Pozivamo vas na vožnju biciklom:

 

1. SREDIŠNJIM DIJELOM OTOKA KRKA

S Foruma, središnjeg gradskog trga u Krku, krećemo uzbrdo prema cesti za Punat. Nakon 500 metara dolazimo do raskršća i skrećemo desno. Nakon 5,2 km stižemo u Sv. Dunat, prolazimo pokraj starokršćanske crkvice i nastavljamo ravno u smjeru Baške nešto strmijim usponom gdje na 6,8 km skrećemo lijevo u smjeru Šilo -Vrbnik. Na 9,7 km skrećemo lijevo s glavne ceste na sporedni put te prolazimo kroz polja i pašnjake obzidane starim gromačama. Na 13,6 km skrećemo desno te smo na 15,8 km ispod sela Garica prema kojem idemo skrečući udesno. Na ulasku u Garicu skrećemo lijevo, a po izlasku iz sela nastavljamo ravno u smjeru Krka. Neposredno prije izlaska na cestu Omišalj - Krk, na 24,3 km skrećemo lijevo u smjeru Kornića. Dolazimo do sela Lakmartin (26,2 km) u kojem skrećemo lijevo na 26,4 km te stižemo u Muraj (27,2 km). U Muraju na 27,5 km skrećemo lijevo u smjeru Kornića u koji dolazimo na 28,3 km. Iz Kornića se strmo spuštamo do Sv. Dunata (29,9 km) i istom cestom kojom smo došli iz Krka vraćamo se na mjesto polazišta (34,4 km).

LOKACIJA DUŽINA
Otok Krk 34,4 Km
   
POLAZAK NAJVIŠA TOČKA
Krk 0 m/n/m 190 m
   
CILJ VOZNOST
Krk 0 m/n/m Potpuna
   
VISINSKA RAZLIKA POTREBNO VRIJEME
190 m 2 h

  TEŽINA: Lagana (zelena)

 

2. DOLINAMA I UZVISINAMA OTOKA KRKA

Na zanimljivo putovanje Krkom krećemo iz Omišlja ispred crkve. Spuštamo se kod benzinske crpke do magistrale i tu skrećemo desno u smjeru Krka. Nakon 2,7 km skrećemo s glavne ceste na makadamsku cestu kojom se spuštamo, na 6,7 km skrećemo desno i stižemo do asfalta (9,0 km), nastavljamo desno do Čižića u kojima na 10,0 km skrećemo lijevo te na 10,7 km ponovno lijevo u smjeru Klimna, Šila. Na 11,6 km skrećemo desno i uzbrdo nastavljamo do D. Hlape, gdje nastavljamo ravno (13,2 km) preko G. Hlape u smjeru Dobrinja. Prolazimo kroz Sv. Vid Dobrinjski i spuštamo se kratko do grada Dobrinja gdje nam se pruža lijep pogled na okolinu iz dvorišta crkve. Vraćamo se istim putem do 18,4 km i skrećemo desno u Gostinjac, u smjeru Vrbnika i Risike u koju stižemo nakon 21,8 km. U centru (22,1 km) skrećemo uzbrdo desno te polako ulazimo u Vrbničko polje gdje na 25m1 km skrećemo lijevo i spuštamo se u grad Vrbnik. Iz Vrbnika dižemo se istim putem do Vrbničkog polja na kojem na 30,0 km skrećemo lijevo. Nakon uspona na 31,6 km skrećemo desno i cestom kroz ograđene pašnjake, na 35,5 km skrećemo desno, te na 37,6 km ponovno desno prema Garici. Po izlasku iz sela na 40,0 km skrećemo desno u smjeru Šila i dolazimo u selo Kras (41,7 km). Na 42,5 km skrećemo desno te na 42,9 km lijevo na makadamsku cestu kojom se spuštamo do Sv. Ivana Dobrinjskog (45,0 km).

LOKACIJA DUŽINA
Otok Krk 62,1 Km
   
POLAZAK NAJVIŠA TOČKA
Omišalj 100 m/n/m 260 m
   
CILJ VOZNOST
Omišalj 100 m/n/m Potpuna
   
VISINSKA RAZLIKA POTREBNO VRIJEME
260 m 4,30 h

  TEŽINA: Srednja (plava)
Po izlasku na glavnu cestu (45,9 km), skrećemo lijevo u smjeru Malinske i dolazimo u selo Rasopasno. U selu na 47,6 km skrećemo desno na makadamsku cestu na kojem na 49,0 km skrećemo lijevo i dolazimo u selo Sužan (51,0 km). Kod crkve skrećemo lijevo i odmah nakon 30 m skrećemo desno na stari seoski put. Strmo se spuštamo prema polju, vozimo se poljem i na 53,2 km skrećemo lijevo, na 54,7 km desno, pa na 54,9 km lijevo i na 56,1 km ponovno lijevo. Na 57,6 km izlazimo na Krčku magistralu nasuprot ulazu u Njivice. Skrećemo desno u smjeru Omišlja u koji skrećemo nakon 2 km lijevo i uzbrdo dolazimo u Omišalj (62,1 km) odakle smo krenuli.  

HR - Paintball

je moderna verzija igre policajaca i lopova. Dvije ekipe opremljene markerima koji izbacuju kuglice sa bojom nastoje pogoditi igrače suprotne ekipe i tako ih izbaciti iz igre. Brzina, lukavost, preciznost, taktika i brdo adrenalina - to je paintball - igra 21. Stoljeća !

Vidi slike